Lovitura De Stat

Definitie: O lovitura (de stat) consta in infiltrarea unui mic dar critic segment al aparatului de stat, care este apoi utilizat sa disloce puterile statului  de la controlul restului.

Coup D'Etat-A Practical Handbook by Edward Luttwak

Click pe coperta carti pentru a gasi cartea pe Amazon.com.

 

 

 

Ion Iliescu declara ca afirmatiile facute de Traian Basescu si PDL, cum ca in Romania ar fi avut loc o lovitura de stat, sunt aberante. Liderul de onoare al PSD afirma ca referendumul este democratic, iar cetatenii trebuie sa vina in numar mare la vot. - Articol Ziare.com

"Afirmatiile domnului Traian Basescu, ca si cele ale conducerii PDL, ca referendumul din 29 iulie a.c. ar fi 'o lovitura de stat', sunt gratuite si aberante. Decizia organizarii referendumului a fost adoptata, in mod democratic, de catre Parlamentul Romaniei. Parlamentele nu dau 'lovituri de stat'. Acestea, de regula, sunt obiectul loviturilor de stat", comenteaza Ion Iliescu pe blog.

 

Liderul de onoare al PSD mai declara ca referendumul este o procedura democratica, in timp ce boicotarea alegerilor, anuntata de PDL este antidemocratica.

"Apelul la REFERENDUM, deci la consultarea cetatenilor este o procedura eminamente democratica. Boicotarea alegerilor, decisa de PDL este antidemocratica; ea inseamna teama de opinia populara. Pentru stabilitatea tarii - participarea masiva a cetatenilor la referendumul din 29 iulie ESTE O NECESITATE", scrie Ion Iliescu pe blogul sau.

 

 

Punctul de vedere 256usl.com.

Domnul senator Iliescu si lider de onoare (??) al PSD este obisnuit cu „frontul”: Frontul Plugarilor, Frontul Salvarii...front sa fie, adica ceva asa mare si amorf, o mare de oameni pe care-i urcam in autobuze si pe care ii ducem la demonstratii cu mici, bere si Ducu Bertzi. Dupa care le spunem cum sa voteze si toata lumea pleaca fericita acasa.Daca cineva misca in front este fie adus "in front" fie eliminat din front caci nu-i asa: „cine nu este cu noi este impotriva noastra”. Domnul Andrei Chiliman a simtit si continua sa simta pe propria piele, si nu numai dansul.

PNTCD este ceea ce s-ar numi dovada a ceea ce se-ntampla cand refuzi mana intinsa de domnul Iliescu. Domnul Iliescu nu suporta disidenta decat daca este cea a tovarasului Ion Iliescu. Corneliu Coposu a refuzat mana intinsa de domnul Iliescu si PNTCD a platit. A platit fiind eliminat din viata politica dar nu a putut fi scos si din Istorie asa cum poate si-ar fi dorit domnul Iliescu. Caci domnul Iliescu l-a invitat pe Corneliu Coposu intr-o larga coalitie si un guvern de uniune nationala - Frontul Salvarii Nationale- iar „Seniorul” politiicii romanesti a refuzat.

Corneliu Coposu afirma atunci ceea ce a continuat sa ramana valabil in anii care au urmat si este valabil si acum: "Nu sesizăm disponibilitatea dlui.preşedinte Iliescu de a renunţa la monopolul puterii", la fel cum peste ani au ramas valabile si restul ideilor exprimate in interviul din care face parte acest fragment. Interviu cu dl. Corneliu Coposu.

 

Acum domnul Iliescu vine si „ne da o lectie”, afirmand ca „Parlamentele nu dau lovituri de stat” si ca decizia organizarii referendumului a fost adoptata in mod democratic.

Oare ? Domnul Iliescu uita ca dincolo de manevrele prin care actuala putere si-a asigurat majoritatea parlamentara, democratia statului de drept mai presupune un sumum de principii la integritatea carora puterea USL a atentat tocmai in scopul limitarii acestora, si acapararii monopolului atat de drag domniei sale.

Nu le mai repetam aici, sa nu riscam sa plictisim si cititorul cel mai neavizat, dar domnul Iliescu poate sa viziteze pagina cu „Cronica”, caci o privire lucida asupra faptelor petrecute nu i-ar strica nici domniei sale. Un lucru este de semnalat totusi, si ii invit pe toti cei care citesc aceste cuvinte sa incerce sa-si aminteasca motivul constitutional pentru care a fost convocat referendumul. Am inteles din dezinformarea si manipularea care a acompaniat aceasta lovitura, ca domnul Basescu este un marinar, ca domnul Ponta nu se poate intelege cu domnul Basescu, ca mai putin-divina comedie damboviteana "domnul Basescu si-a amenajat vila pe strada Dante", dar nu-mi aduc aminte nicicum de motivul constitutional pentru care Parlamentul l-a suspendat pe presedinte si a decis pentru referendum.

In aceste conditii, cat si pentru atentatele ulterioare comise la adresa puterilor statului de drept de catre USL, este datoria morala a fiecarui cetatean sa refuze legitimarea acestei lovituri si sa boicoteze referendumul.

 

PS- Domnul Iliescu se mai refera si la opinia populara. Imperfectiunea democratiei rezida tocmai in aceasta componenta de altfel esentiala, dar care in acest caz a fost profund viciata de campania de manipulare si dezinformare speculandu-se tocmai aceasta slabiciune.

Politicianul Zilei

 • Ioan Rus
  Ioan Rus

  Pentru asumarea unei pozitii corecte in fata presiunilor politice USL de a incalca legile si de a modifica listele electorale.

 • Teodor Stolojan
  Teodor Stolojan

  Pentru constanta pozitiilor principiale similare cu cea exprimata in cazul votului pentru Leonard Orban.

 • Hannes Swoboda
  Hannes Swoboda

  Pentru pozitia lucida si echilibrata: Referendumul din România nu poate fi validat.

 • Andrei Chiliman
  Andrei Chiliman

  Pentru pozitia publica curajoasa si principiala privind acordul semnat de conducerea USL de desfiintare a CCR, CNSAS, DNA , ANI.

 • Klaus Johannis
  Klaus Johannis

  Pentru pozitia corecta si nepartizana: "primarii nu pot curata listele electorale decat in baza unei documentatii scrise".

Reactia Internationala

1 2 3 4 5

Facebook Image

Reactia Interna

1 2 3 4

Copyright © 2020 256 USL. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.