Justitia

"I believe in justice and truth, without which there would be no basis for human hope."

Dalai Lama

 

Dreptate si adevar. Unde sunt ele oare in aceste zile cand asistam la o concertata campanie de mutilare a adevarului si de amputare a spiritului de dreptate caracteristic actului de justitie ? Nu intamplator Uniunea Europeana a cerut Guvernului Ponta in mod imperativ sa stopeze ingerintele puterii executive in domeniul justitiei. Doua din cele 11 cerinte presentate de Juan Manuel Baroso primului Ministru Ponta suna cat se poate de clar in acest sens :

’’-Guvernul Romaniei sa respecte independenta justitiei

 -Guvernul Romaniei sa evite criticile la adresa justitiei...’’

Sunt cerinte cat se poate de normale atata timp cat insusi Ministrul Justitiei Tudor Corlatean aducea critici directe, nu la adresa justitiei in ansamblu, ci la adresa unor magistrati implicati intr-unul din cazurile Nastase, cu o fraza care va ramane celebra : ‘’procurorul ar trebui arestat daca Adrian Nastase nu e condamnat’’. Presiunile asupra justitiei s-au extins si in sfera constitutionala , atacurile asupra Curtii Consittutionale atat verbale cat si incercarea de restrangere a puterii acesteaia fiind de acum de notorietate si prezentate si in acest site. Atacurile la adresa CCR au pornit din sfera cea mai inalta a puterii USL de la cei doi lideri Crin Antonescu si Victor Ponta. Cum se poate oare comenta o declaratie soc facuta de cel care inca se viseaza un posibil presedinte ales al Romaniei:

‘’Cum sa guvernezi o tara cand tie iti interzice Curtea Constitutionala, un Zegrean, sa te duci la Bruxelles?’’.

Probabil ca in tara pe care si-au ales-o drept model el si cu premierul Victor Ponta, presedintele Fidel Castro guverneaza discretionar si nu da doi bani pe drepturile omului si pe constitutionalitatea separarii puterilor in stat. In aceste conditii nici nu este de mirare ca premierul Victor Ponta, asemenea idolului sau declarat Che Guevara, nu a dat doi bani pe decizia Curtii Constitutionale si a plecat la Consiliul Europei la Brussells fara a avea nici mandat de la Presedinte si incalcand decizia Curtii. Ce sanse mai are o tara, un popor al caror guvernanti calca in picioare Constitutia unde se prevedeau drepturile si atributiile fundamentale ale cetatenilor si institutiilor statului ?

Nu este greu de prevazut ce s-ar fi intamplat in absenta statutului de membru al Uniunii Europene, caci asa au inceput si Revolutia bolsevica din Rusia sau Revolutia condusa de partidul BAAS in Irak si rezultatele sunt cele cunoscute. Un prim pas pe calea suprimarii Constitutiei si a drepturilor de exprimare va fi intotdeauna urmat de un altul, si de inca unul, pana ce incet incet poporul isi va fi cedat toate drepturile firesti in schimbul statutului de asistat. Deocamdata Uniunea Europeana a intervenit, si in aceeasi scrisoare adresata Primului Ministru Victor Ponta s-a cerut in mod explicit :

"Guvernul Romaniei sa instaureze puterile Curtii Constitutionale..’’

Cum spuneam, un abuz o data facut deschide calea pentru comiterea unei serii intregi prin legitimarea acestuia ca o exprimare naturala. Nu e de mirare ca pe de o parte Guvernul cu sprijinul tacit al Parlamentului a incercat sa abuzeze Constitutia tarii prin emiterea OUG 38/2012 prin care sa scoata hotararile Parlamentului de sub controlul constitutionalitatii iar Uniunea Europeana s-a vazut nevoita sa reactioneze in aceeasi scrisoare si sa ceara in mod expliciut guvernului :

"Guvernul Romaniei sa nu mai guverneze prin ordonante de urgenta..’’


Politicianul Zilei

 • Hannes Swoboda
  Hannes Swoboda

  Pentru pozitia lucida si echilibrata: Referendumul din România nu poate fi validat.

 • Andrei Chiliman
  Andrei Chiliman

  Pentru pozitia publica curajoasa si principiala privind acordul semnat de conducerea USL de desfiintare a CCR, CNSAS, DNA , ANI.

 • Klaus Johannis
  Klaus Johannis

  Pentru pozitia corecta si nepartizana: "primarii nu pot curata listele electorale decat in baza unei documentatii scrise".

 • Ioan Rus
  Ioan Rus

  Pentru asumarea unei pozitii corecte in fata presiunilor politice USL de a incalca legile si de a modifica listele electorale.

 • Teodor Stolojan
  Teodor Stolojan

  Pentru constanta pozitiilor principiale similare cu cea exprimata in cazul votului pentru Leonard Orban.

Reactia Internationala

1 2 3 4 5

Facebook Image

Reactia Interna

1 2 3 4

Copyright © 2020 256 USL. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.